Четвъртък, 20 Юни 2019
Get the Flash Player to see this.
Вие сте тук: Начало

Август 2006

Печат Email
Кметът на общината Стелиян Варсанов и общинска администрация канят хората, участвали в Анкетата сред жителите на община Пещера, както и заинтересованите лица да присъстват на 31.08.2006 г. ( четвъртък ) от 17.30 часа в залата на общински съвет - Пещера за оповестяване на обработените и обобщени резултати от анкетите.
Представянето ще бъде направено от социолози от Национален център за изследване на общественото мнение.

Планинско състезание 'Пещера 2006'

Печат Email
Феновете на автомобилния спорт с нетърпение очакваха награждаването на Планнинско състезание "Пещера 2006". Днес в 14ч. с празнично настроение победителите в напреварата получиха своите награди. От стартиралите 42-ма състезатели 37 завършиха и двата манша. В общото класиране победител е Николай Паунов, на второ място е Георги Цветков, а на трето - Георги Гвоздейков. В отборното класиране води "БГ РАЛИ ТИЙМ" след тях "ЕТЪР РЕЙСИНГ" и на трето "ЕФКО РЕЙСИНГ". Наградите връчиха Юлий Славов - наблюдател от БФАС, Георги Петърнейчев - зам.министър на транспорта, Володя Киров - директор на изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Стелиян Варсанов - кмет на община Пещера и зам.кмета Тодор Чолаков.

Резултатите от класирането по групи може да видите тук.

Снимки

Старт на Планинско състезание 'Пещера 2006'

Печат Email
Планинско състезание "Пещера" старитра с официална церемония на 26.08.2006 г. на пл. "България". Зам.кмета на община Пещера Тодор Чолаков приветства състезателите и им пожела успешен финал. За ХVІ-ти пореден път Пещера се превърна в специално място за любителите на автомобилния спорт. За участие бяха регистрирани 43 състезатели. Днес - 27 август при слънчево и прохладно време в 10ч. бе даден старта на първия автомобил за първи манш. Имената на победителите в VІІІ кръг на Републиканския шампионат ще станат известни около 13 ч.


Резултати от официалната тренировка може да намерите тук.


ПГ по ЛПМ 'Васил Левски' се премества в учебния корпус на бившата Казарма

Печат Email
Министерство на образованието и науката отпусна 102 000 лева за ремонта на учебния корпус на бившата Казарма, където през следващата 2006/2007 учебна година ще се премести Професионалната гимназия "Васил Левски".
По този начин ще се решат проблемите, свързани с недостига на класни стаи и кабинети за 2 училища: Основно училище "Любен Каравелов" и Професионална гимназия "Васил Левски", които в продължение на 10 години ползват една сграда и имат двусменен режим на обучение.
Преместването на Професионалната гимназия ще създаде възможност за разширяване на приема на ученици след 8-ми клас и задоволяване на все по-големите потребности на местната икономика от специалисти за обувната, мебелната и шевна промишленост.
Печат Email
Кметът на община Пещера Стелиян Варсанов на августовското заседание на Общински съвет ще предложи общинския бюджет да поеме разходите за ФРЗ и издръжка в размер на 71000 лева на 4 самостоятелни паралелки в ОУ "Паисий Хилендарски" с. Радилово и 2 слети паралелки в ОУ "Свети Свети Кирил и Методий"
с.Капитан Димитриево, в които броя на децата е под определения минимум в Наредбата. Тези паралелки Министерство на образованието няма да финансира.
Печат Email
Кметът на общината Стелиян Варсанов възложи:
1. Изработването на табели с наименованията на главните улици в двете кметства, както и указателни табели за културните институти.
2. Табелите с графика за сметосъбиране и сметопочистване да се поставят на определените места от работниците от звено “Строителство по стопански начин”.
3. Съвместно със общинските съветници от кв.Луковица и Пирин и след писменото уведомяване на живеещите там гражданите да се реши въпроса със закупуване и монтиране на водомерите. Да се премине и към прекъсване на водоподаването.
Печат Email
На основание §3 от ПЗР на Закона за концесиите във връзка с чл.72 от ЗОС, в изпълнение на Решения №452/08.06.2006 г. и №463/26.07.2006 г. на Общински съвет – Пещера, обявява: Провеждане на присъствен конкурс за отдаване на концесия изграждане и експлоатация на обект: Спортно туристическа зона “Самодивска поляна – Дъното – лет.Свети Константин”.

Рали 'Хеброс' 2006

Печат Email
На 4, 5 и 6 август се проведе 35-то рали "Хеброс" кръг от Европейския шампионат за рали и кръг от рали-шампионата на Република България.

Организаторите изказаха искрената си благодарност към кмета на Община Пещера Стелиян Варсанов и неговия екип за оказаното съдействие при организацията и провеждането на състезанието. За доброто преминаване на състезанието спомогна перфектно подготвеното трасе на територията на община Пещера и своевременното почистване след преминалата буря в нощта на 5 срещу 6 август. При връчването на наградите участва и кмета на Пещера Стелиян Варсанов.

Класирането може да видите тук.

СнимкиГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216