Четвъртък, 20 Юни 2019
Get the Flash Player to see this.
Вие сте тук: Начало

Юни 2007

Печат Email
БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМОСЪОБЩЕНИЕ-от 3 юли автобусна линия 2-пъти на ден до летовище 'Св.Константин'

Печат Email
С Ъ О Б Щ Е Н И Е

от 03 юли2007г.
автобусна линия до летовище "Св.Константин"


от гр. Пещера-9.15 часа
връщане от летовище"Св.Константин"-10.00 часа


и

от гр.Пещера-15.00 часа
връщане от летовище"Св.Константин"-16.00 часа

Параклиса 'Св.Св.Петър и Павел' с външно осветление

Печат Email
По инициатива на Кмета на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов в навечерието на 29 юни -Петровден, бе осветен с външно осветление параклиса "Свети Свети Петър и Павел", който се намира между гр.Пещера и летовища "Свети Константин".

СЪОБЩЕНИЕ за периода 15 юли - 30 август 2007 год.

Печат Email
С Ъ О Б Щ Е Н И Е


С цел обезпечаване на спокойствието и обществения ред на почиващите през активния летен сезон Община Пещера уведомява гражданите, че съгласно чл.48, т.1 и т.3 от Наредбата за обществения ред, чистотата и специализирана закрила на деца на обществени места се забранява изсичането на дървета и храсти, всякакъв вид строителство или подготовка за строителство през периода 15 юли – 30 август 2007 год.
При констатиране на нарушения на забраната за строителство, изискванията за опазване на околната среда, чистота и обществения ред на виновните лица ще бъде налагана глоба до 500 лв., независимо от отговорността по другите специални нормативни актове.

Печат Email
Фондация за развитие"Читалища", Община Пещера и читалище "Развитие" организира детски пленер "Пещера 2007г". Финансиран от Община Пещера, той се организира за пореден път, като тази година придобива национално значение, тъй като фигурира в културния календар на Министерството на културата. За тозгодишното издание на пленера са подадени заявки от Благоевград, Видин, Велинград, Ракитово, Септември, Сестримо, Пазарджик, Пещера, Капитан Димитриево, Радилово и Брацигово с присъствие на над 40 деца, от 25 до 27 юни на общински комплекс"Родопи-1".

Класирани 5 проекта на обща стойност-26 267 лева.

Печат Email
Комисия, определена със заповед на Кмета г-н Стелиян Варсанов допусна, оцени и класира постъпилите в общинска администрация проекти по Национална програма ”Училището-територия на учениците”. Средствата са предоставени от МОН на Община Пещера. От постъпилите 8 проекта, има класирани 5 на обща стойност-26 267 лева.”Повече спорт-повече здрави деца” е проектът на ОУ “Свети Патриарх Евтимий”, ”Единство в разнообразието и разнообразието в единството” ОУ “Петко Рачов Славейков”, Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии ще работи по темата”Аз успешно се представям-ще науча и теб.В училище”Любен Каравелов” ще работят по проект”Аз пея и танцувам”.Петият одобрен проект е този на НУ”Михаил Куманов”-началният курс ще реализира програмата "С книгите творим и играем”.Класираните проекти са много добре обмислени и подготвени, с ясна визия за потребностите на съответното училище, по отношение интересите на деца и учениците за управляване на свободното има време.

Ремонт и саниране

Печат Email
“Община Пещера отпусна 76 933 лева средства за саниране на детска градина “Сокола” от общинския бюджет, а за ОУ”Петко Р.Славейков” 74 899 лева, а от 1 юли започва основният ремонт на канализацията на ОДЗ”Изгрев” на стойност 14 000 лева. Наскоро приключихме с основния ремонт на парното на ОДЗ”Деница” на стойност 9400 лева.Започната е подмяната и на остарялото кухненско оборудване на детските градини”, сподели Кмета Варсанов.

Кмета на Община Пещера и управителя на болницата посетиха тримата обгорели при инцидента работници

Печат Email
На посещение при пострадалите при инцидент във фирма “ Биовет АД” Пещера -Стоян Гакев, Борислав Манов и Васил Кънев в УМБАЛ“Св.Георги”в Пловдив бе Кмета на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов и Управителят на МБАЛ “Проф.д-р Д.Ранев” гр.Пещера д-р Стоил Апостолов. “От Директора на болницата доц.Илия Баташки и лекуващия лекар получихме сведение за състоянието на пострадалите пещерци.С по-леки обгаряния е Стоян Гакев, а Борислав Манов и Васил Кънев са с по-тежки. Състоянието им е видимо укрепващо, сподели Кмета на Пещера.
“Искам да изкажа своята благодарност на екипите на Бърза помощ и хирургично отделение в Пещера, както и на доц Баташки, лекари и медицински сестри, всички те бързо и професионално реагирали към тримата пострадали наши съграждани и продължаващи на високо професионално ниво лечението им", сподели още г-н Варсанов.Ансамбъл "Славейче" от Пещера е носител на специалната награда "Орфееви празници 2007"

Печат Email
Носител на специалната награда ”Орфееви празници 2007” е фолклорен ансамбъл ”Славейче” при Община Пещера с кмет Стелиян Варсанов. Златен плакет и грамота от името на Община Смолян, Министерство на културата, Министерството на образованието и науката и Държавна агенция за младежта и спорта връчи Кмета на Община Смолян г-жа Дора Янкова.

 

Съобщение-продължава доставянето на дърва за огрев на записаните нуждаещи се

Печат Email
СЪОБЩЕНИЕ

Вече втора седмица продължава доставянето на дърва за огрев на записаните нуждаещи се, а именно по 4куб.м с цена от 37 лв. за 1 куб.м.
При неоснователно отказване на заявени дърва за огрев, повторно няма да бъдат доставяни.

Страница 1 от 2


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216