Вторник, 23 Юли 2019
Get the Flash Player to see this.
Вие сте тук: Начало

Януари 2007

129 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ПЕЩЕРА ОТ ОСМАНСКО ИГО

Печат Email

Община Пещера организира тържество по случай 129 годишнината от Освобождението на Пещера от османско иго.

Честването, ще се проведе на 19 януари от 11.30 часа при паметника на к-н Сафонов-до църквата "Св.Димитър"в гр.Пещера.

Трима свещеници, Архирейски наместник отец Иван Каменаров, отец Димитър Василев и отец Димитър Калайджиев, ще отслужат панахида, за загиналите за свободата на България, за руските войни освободители предвождани от к-н Сафонов, дали живота си за националното ни освобождение.

КМЕТА НА ОБЩИНАТА Г-Н СТЕЛИЯН ВАРСАНОВ КАНИ ГРАЖДАНИТЕ, ЗА УЧАСТИЕ В ТЪРЖЕСТВОТО.

ИЗЯВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Печат Email
ИЗЯВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛТАРИЯ

Ние българските общини, сме потресени от жестокото убийство на нашия колега-кмета на Елин Пелин-инж.Янко Янков. Изказваме най-искрени съболезнования към семейството и близките му по повод тежката загуба, която ги сполетя.

Посегателството срещу български граждани, особено срещу онези, които носят доверието на избирателите от своята община, са посегателство срещу личността и в крайна сметка срещу държавността.

Националното сдружение на общините в Република България подкрепя община Елин Пелин в този труден момент във всички действия за запазване стабилността в нейното управление.

Настояваме органите на реда и правосъдието да направят всичко възможно и да открият и накажат убийците на един български кмет!

Печат Email
Поздравителен концерт-България в Европа
Кметът на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов организира концерт “България в Европа” на 6 януари 2007 година от 11:30часа на площад България в гр.Пещера.
Официален гост бе Зам.Министъра на Транспорта г-н Георги Петърнейчев.
Отслужен бе молебен и водосвет, от Архирейски наместник Иван Каменаров, отец Димитър Василев и отец Димитър Калайджиев. Така те осветиха трите знамена: герба на Община Пещера, Българското знаме,знамето на Европейския съюз, както и поръсиха с вода за здраве много граждани.


Поздравителен адрес от Кмета на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов.

Уважаеми съграждани,
Скъпи приятели,


Честита Нова година! Честито приемане на България като пълноправен член на Европейския съюз.
Това е един исторически, велик ден за България.Печат Email
ПОКАНА

ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТ, КОЙТО ЩЕ СЕ ФИНАНСИРА ЧРЕЗ ДЪЛГОСРОЧЕНОБЩИНСКИ ДЪЛГ
І. ОБЩИ ПАРАМЕТРИ НА ПРОЕКТА:

І. ОПИСАНИЕ НА ПРОЕКТА

В Община Пещера уличната мрежа не е изградена на 100%,като една част от улиците не са разкрити,друга част са без трайна настилка,а част от тези които са с настилка същата е в много лошо състояние.До момента неразкрити улици има в гр.Пещера-кв.”Луковица”,с.Радилово и с.Кап.Димитриево.Също така силно амортизирани са и подземните комуникации – водопроводната и канализационна мрежи.Основната част от тези мрежи е строена през периода 1960-1968 г.,като 90% е изпълнена с азбесто-циментови тръби.
С цел гарантиране на дългосрочен период за експлоатация и ненарушаване на настилките на новоизградените и рехабилитирани улици е необходимо изграждането и реконструкцията /подмяна/ на водоснабдителните и канализационни системи.Водопроводите ще се изграждат с полиетиленови тръби с дълъг срок на годност.

Поздравителен концерт-България в Европа

Печат Email
Кметът на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов организира концерт “България в Европа” на 6 януари 2007 година от 11:30часа-площад България в гр.Пещера, с участието на ансамбъл “Тракия” и квартетите”Интро”, “Славей”и “Армейска песен”. Денят е и Йорданов ден, който ще бъде отпразнуван с традиционното изваждане на кръста от “Стара река”.

Винен фест-Пещера 2006 година

Печат Email
По идея на Кмета на Община Пещера г-н Стелиян Варсанов, на 30 декември от 11.00 часа бе открит Винен фест-Пещера 2006година на пл."България".
Спонсори фирми: "ВИНПРОМ ПЕЩЕРА",ОБУВНА ФАБРИКА"GIDO", ОБУВНА ФАБРИКА"БАРИ", НОТАРИУС-ГЕОРГИ КАРАМИТРЕВ, МЕБЕЛНА КЪЩА"АЗ И КО", МАТРАЦИ"МАРТА", ФИРМА"ТИКТАН".
ВИНО И СКАРА-БЕЗПЛАТНО ЗА ВСИЧКИ!
МУЗИКА, в изпълнение на пещерците Николай Учкунов, и братя Учкуновии и пловдивски оркестър, се грижиха за доброто настроение на пещерци.
"Нека тази идея стане традиция!", бе пожеланието на посетителите.
Страница 2 от 2


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216