Вторник, 16 Юли 2019
Get the Flash Player to see this.
Вие сте тук: Начало Начало Архив Новини

Архив НОВИНИ

Септември 2007

Печат Email
Петък, 14 Септември 2007г.
Три дни преди крайния срок са поставени на определените за това места избирателни списъци за предстоящите местни избори 2007г., на основание Закона за местни избори-Чл. 10.ал.1 и чл.16 ал.1, а именно:

Чл. 10. (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 63 от 2007 г., в сила от 03.08.2007 г.) (1) Избирателните списъци се съставят от общинските администрации по населените места, в които се води регистър на населението, и се подписват от кмета на общината, съответно от кмета на кметството или от кметския наместник, и от секретаря на общината. В градовете с районно деление избирателните списъци се подписват от кмета и секретаря на района.

Чл. 16. (Доп. - ДВ, бр. 69 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 63 от 2007 г., в сила от 03.08.2007 г.) (1) Част I на избирателните списъци се обявява от органите по чл. 10, ал. 1 не по-късно от 40 дни преди изборния ден на видно място в района на съответната избирателна секция. В нея не се отбелязват единните граждански номера и номерата на документите за самоличност на избирателите.

Така всеки избирател може да провери дали е вписан в избирателните списъци.

СЪОБЩЕНИЕ

Печат Email
Четвъртък, 13 Септември 2007г.
Съобщение:

На 13.09.2007г.-четвъртък от 9.00 часа до 13.00 часа ще бъде спряно захранването с питейна вода в кв.”Луковица” и Сивата махала поради належащ ремонт.

6 септември-122 години от Съединението на България

Печат Email
Сряда, 05 Септември 2007г.
Уважаеми госпожи и господа,
Уважаеми съграждани,


На 6 септември, преди 122 години България изживя един от най-честитите си мигове-Съединението.
Съединението успя, защото в този труден момент българският народ излъчи своите най-силни и най-способни водачи, които успешно го поведоха към нови победи. Водачи, които показаха много прозорливост, много смелост и дързост, жертвоготовност, но в същото време – много мъдрост, тактичност и дипломатичност, която изненада Европа.
Със сигурност може да се каже, че Съединението е най-големият успех на съединените усилия на българската нация.
То е най-трудната, най-категоричната, най-мощната заявка за участието на българите в политическия живот на тогавашна Европа, ясен знак към европейските политици, че трябва да се съобразяват с желанията, със стремежите на млада България.
Eдинството, което демонстрира българският народ, смайва Европа и света. В тези дни българският народ показва неподозирани морално-политически и национални качества.
Едно Съединение, което е преди всичко път към нас самите, към преоткриването, към развитието и към отстояването на нашата национална идентичност в голямото многонационално, мултикултурно семейство на обединена Европа.
Уважаеми съграждани,
от нас самите зависи дали ще можем да пренесем и да предадем на поколенията след нас конструктивното, съзидателното, градивното.От нас зависи дали, оставайки верни на заветите на съединистите, ще съумеем да загърбим различията и да дадем шанс на политиката на сближението, на преодоляването на различията, на една нова мотивация.

Честит празник!

Кмет на Община Пещера
Стелиян Варсанов


Кмета на Община Пещера Стелиян Варсанов на посещение в ЦДГ "Сокола" в гр.Пещера

Печат Email
Вторник, 04 Септември 2007г.
Завършено е поставянето на изолация на фасадата на сградата и боядисване в свежи цветове. Подменя се с PVC дограма. За първия учебен ден ще приключат и последните довършителни дейности, споделиха от фирмата изпълнител”Колорит-93” .
Още една група е разкрита в тази детска градина и с тези подобрения, така ще се предоставят много по-добри услови за децата. Директорката на ЦДГ”Сокола” г-жа Любка Кръстева и нейният екип изказа благодарността си към Кмета на Общината г-н Варсанов за съдействие по кандидатстване с проект по "Красива България" и осигуряване на средствата за този ремонт.
Страница 2 от 2


ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН
035062216